Kunstcaravan

Villa Dahlia Nieuws

Onderdeel van mijn eindexamen op de kunstacademie was de kunstcaravan. Ik was al een tijdje bezig met knippen en plakken op meubels. Toen het eindexamen er aan kwam had ik het idee om het hele interieur van een caravan te gaan beplakken. De buitenkant moest geheel normaal blijven, alleen de binnenkant, inclusief het interieur van alle kastjes en laden moesten een eigen beleving krijgen.
Ik knipte organische vormen uit tijdschriften in kleuren die mooi in elkaar over gingen. De totaalsfeer in de caravan kreeg een natuurlijke uitstraling. Veel geel en groen.

Het was zo veel werk dat ik hulptroepen moest schakelen. Veel mensen hebben mij geholpen met knippen. Ik organiseerde kniplunches en knipborrels en gaf hen een kniphandleiding en een knipdiploma. Het was een 9 maanden durend project maar het was zeer de moeite waard. De caravan is bewonderd op veel verschillende exposities. Zelfs op de Kampeer- en caravan RAI in 1996.
Nu ik vanaf 2018 modelknipsels aan het maken ben, merk ik dat ik nog steeds de neiging heb deze organische vormen te knippen. Ook in mijn tekeningen vind je deze eigen vormentaal terug.