Tentoonstelling Galerie Urinoir te Lonneker

Villa Dahlia Nieuws

Tot en met 5 april is mijn werk te zien in Galerie Urinoir BEZET

Van 9 september 2022 tot mei 2023 bezetten acht vrouwen het herenurinoir. Ze zijn aangesloten bij Zt, een kunstcollectief uit Enschede en werken in uiteenlopende disciplines. Hun gemeenschappelijke achtergrond is de AKI, een opleiding die de bron is voor gezamenlijke projecten en exposities. In deze bijzondere expositieruimte dagen de kunstenaars elkaar uit tot het maken van nieuw werk.

Mijn werk: Titel: Amfimale. Materiaal: berkenhout 6mm, gekleurd met zwarte inkt en beschermd met buitenlak. Techniek: laser uitsnede van uitvergrote tekening. Achtergrond: voile.

Mijn eerste reactie op het werk van Anette Krijnen was om onder en boven te verbinden en zo de grote leegte in het midden te vullen. Het thema vrouw maakte dat ik deze tekening koos om die verbinding te maken. Als tegenreactie op het vlezige van de peren en het hemellichaam koos ik een uitvoering met alleen lijnen.

Locatie: Op het Dorpsplein van Lonneker staat de Grote Jacobuskerk, daarnaast gelegen is de begraafplaats en direct om de hoek van de begraafplaats staat tussen de grote eiken de Galerie Urinoir BEZET.
Op Google Maps/Google Earth: breedtegraad: 52°15’0.95″N en lengtegraad: 6°54’44.02″O

Open: De exposities zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, te bezichtigen.

Meer info: ztkunst.wordpress.com/estafette en galerieurinoirbezet.nl